FaktaCount - Sähköinen taloushallinto

Sähköisen taloushallinnon hyötyjä löytyy valtavasti, mutta mitkä ovat sen todelliset hyödyt yrityksille?  

Listasimme kolme hyötyä, jotka toivottavasti auttavat sinua ymmärtämään paremmin sähköisen taloushallinnon mahdollisuuksia. 

1. Joustava johtaminen ja hallinta 

Sähköinen taloushallinto mahdollistaa reaaliaikaisen tiedon saamisen, jolloin tiedonhankinta nopeutuu ja liiketoiminnan tärkeiden tunnuslukujen ajantasainen seuranta mahdollistuu. Ajantasainen tieto mahdollistaa tilanteita ennakoivan johtamisen. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa myös historiatietojen saatavuuden, mikä auttaa liiketoiminnan ennustamisessa ja hallinnassa. Tietojen saaminen ei ole sidottu aikaan tai paikkaan, joten taloushallinto on siellä missä sinäkin.  

2. Ajan säästäminen ja vaivaton arki 

Sähköinen taloushallinto mahdollistaa rutiininomaisten työvaiheiden automatisoinnin, jolloin taloushallintoon kuluva aika vähenee. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa myös vaivattoman arjen. Paperit ja kansiot vaihtuvat järjestelmään, jonka ansiosta aineisto ei ole enää hukassa. Lisäksi papereita ei tarvitse enää viedä tilitoimistolle. Aikaa ja resursseja säästyy myös tilintarkastuksessa, kun tilintarkastaja pääsee selailuoikeuksin yrityksen aineistoon etänä. Sähköinen allekirjoitus on pätevä tapa asiakirjojen allekirjoittamiseen, mikä huomattavasti tehostaa ja nopeuttaa tilinpäätöksen valmistumista. 

Sähköisen taloushallinnon avulla ei synny ylimääräisiä paperipinoja ja näin varmistetaan myös tietoturva. Ajan säästäminen auttaa myös yritystä kohdentamaan resurssejaan paremmin yrityksen varsinaiseen liiketoimintaan. Resurssien oikeanlainen käyttö mahdollistaa toiminnan tehostamisen ja tuo mukanaan huomattavia säästöjä.  

3. Kustannussäästöt 

Kustannussäästöt ovat sähköisen taloushallinnon yksi merkittävä etu. Sähköinen taloushallinto mahdollistaa esimerkiksi seuraavat asiat: 

  • Sähköisten taloushallinnon menetelmien ansiosta hallintoon käytetty työaika vähenee huomattavasti ja resursseja vapautuu yrityksen ydinliiketoimintaan 
  • Verkkolaskujen lähettäminen, käsittely, vastaanottaminen, hyväksyminen ja maksatus on helpompaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen 
  • Myyntisaatavien seuranta ja perintä tehostuu ja nopeutuu 
  • Kaikki tarvittavat tiedot siirretään, löytyvät ohjelmistosta, joten arkistointia ei tarvita 
  • Paperien ja kansioiden kuljettaminen tilitoimistolle poistuu 
  • Tilitoimistossa säästyy myös aikaa ja se vaikuttaa palvelun hintaan 
  • Reaaliaikainen taloushallinto mahdollistaa paremmat päätökset. 

 

Oletko kiinnostunut sähköiseen taloushallintoon siirtymisestä? 

Saat meiltä tämän kaiken: järjestelmän ja asiantuntijan. Kerromme mielellämme sähköisen taloushallinnon tuomista hyödyistä, ota yhteyttä ja jutellaan lisää. 

Samankaltaiset artikkelit